Contactgegevens

Postbus 426
2400 AK Alphen a/d Rijn
Tel. 0172 - 795515
Fax. 084 - 2292371


 

Bel me terug...

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij zullen u z.s.m. terugbellen...

In het kader van estate planning wordt in de familiesfeer regelmatig gebruik gemaakt van de mogelijkheid van 'Notariële Schenking onder Schuldigerkenning' (uiteraard met uitsluitingsclausule).

Er wordt dan geschonken op papier, waarbij het bedrag meteen na de schenking door de kinderen wordt teruggeleend aan de ouders. De kinderen krijgen zo een vordering op hun ouders. Veelal is deze vordering pas opeisbaar bij het overlijden van de langstlevende van beide ouders.

Het voordeel van deze manier van schenken is dat je enerzijds dus doet aan estate planning - je bespaart erfbelasting op de lange(re) termijn - en anderzijds het geld nog wel als ouder op je bankrekening hebt staan. Nadeel is dat de kinderen dan niet met het geld 'kunnen werken'.

Belangrijk om te vermelden is dat de ouders over de lening wel jaarlijks 6% rente zijn verschuldigd aan de kinderen. En die moet ook daadwerkelijk jaarlijks betaald worden.

In het geval die rentebetaling nog niet is gedaan op bestaande leningen, raden wij aan dat dit jaar nog te doen. Bewaar ook de bankoverschrijving van die rente zolang als de lening bestaat.

bel ons nu

 

Deel deze pagina op Social media :-)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.